Over ons

Unigra: leverancier van uitvaartartikelen

Als een van de grootste leveranciers van uitvaartartikelen in Nederland heeft Unigra altijd een oplossing die bij uw vraag past. In ons ruime assortiment vinden uitvaartondernemers alles wat ze nodig hebben voor een maatwerk afscheid. Van uitvaartkist tot condoleancemap of sectietafel. Vanuit ons netwerk van 3 vestigingen en 25 servicedepots bieden wij landelijke dekking met een tijdige levering. Bekijk ons ruime assortiment alvast online.

Uitvaartkistenfabrikant

Unigra is behalve uitvaartleverancier ook kistenfabrikant. Om onze hoge kwaliteitsstandaarden te kunnen garanderen, hebben wij het productieproces in eigen beheer. Van het drogen van het hout tot het vervaardigen van de bekleding: de volledige fabricage vindt plaats in onze houtbewerkingsfabriek Dit stelt ons in staat flexibel in te spelen op vragen en veranderingen in de markt. De afgelopen jaren voerden wij vele innovaties door, waaronder nieuwe en milieuvriendelijke kistmodellen.

Milieubewust ondernemen

We zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Duurzaam ondernemen ziet u daarom terug in meerdere facetten van onze bedrijfsvoering. Bij de fabricage van onze uitvaartkisten zijn wij erop toe dat elke houtspaan goed besteed wordt. Vrijwel de hele fabriek draait op energie die vrijkomt bij het verbranden van ons restafval. We verwarmen hiermee onze verwarmingen, droogkamers en persstraat. Voor de overige zaken maken wij gebruik van groene energie.

Innovatieve partners

Als leverancier van uitvaartartikelen zetten we die verduurzaming ook door in ons assortiment. Unigra draagt het GreenLeave-keurmerk en levert kisten van Nederlands eiken. Door gecontroleerd bosbeheer gaan wij in samenwerking met Staatsbosbeheer ontbossing tegen. Ook voor de overige uitvaartbenodigdheden werken wij samen met innovatieve partners die net als wij grote waarde hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen met zorg en aandacht voor het milieu.